MUHAMMED SIDDIK ÖZ


Samsun TEKNOFEST- le Coşku Gurur ve Heyecan Zirve Yaptı

Özün Sözü/ Eski Kalem


Kıymetli okuyucular 30 Ağustosta Samsun’da idik. Hem 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla hem de TEKNOFEST programlarını takip etmek niyetiyle. 30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi askeri birlikler, okullar ve halk tarafından, yapılan coşkulu bir şekilde kutlandıktan sonra, 31 Ağustos Salı günü de Enerji ve Sanayii Bakanlığı tarafından düzenlenen TEKNOFEST yarışmaları ve kutlamalarının ilk iki gününü takip etme fırsatını yakaladık. Program Samsun/Çarşamba Hava alanında yapılıyordu. Programa yer hazırlıklarını Samsun Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte OMÜ/Ondokuz Mayıs Üniversitesi, SAMSUN ÜNİVERSİTESİ, Samsun Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ile diğer bazı Kamu kuruluşları ve STK –lar/SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI da katılım sağlamışlardı. Yani Teknofest’in yapılacağı çok büyük bir alan itina ile hazırlanmıştı. Park yerleri, ulaşım, emniyet, yerleşim ve diğer hizmetler en güzel bir şekilde yapılmıştı ve yapılıyordu. Bunlar da çok önemli idi. Ancak işin en önemli kısmı bence sahada sergilenen ve bizzat canlı ve heyecanlı bir şekilde yapılan gösterilerdi. Çeşitli kuruluşların yaptıkları teknolojik ürünleri ve yarışmalara katılarak finale kalan genç mucitlerin yaptıkları ürünler, arabalar, robotlar, silah ve mühimmatlar ve diğer teknolojik aletlerin sergilendiği stantlar çok ilgi çekici idi. Katılım/seyirciler tıklım tıklım dı.

 Bütün bunların yanında büyük seyirci ve katılımcıların yüreklerini hoplatan gözlerimizi yaşartan, büyük coşku, onur ve gurur veren gösteriler, TSK/Türk Silahlı Kuvvetlerinin ürettiği Helikopterlerin, Türk Yıldızı gösteri jet uçaklarının akıl almaz uçuş gösterileri,  tüm katılımcı, misafirler ve seyircilerin büyük beğenilerini kazanmıştı. Bunu da coşkulu alkışlarıyla göstermişlerdi. Yeni imal ettiğimiz YERLİ YAPIM GÖKBEY/KIZI ELMA adlı ÖZEL HELİKOPTERİMİZ, yine yerli yapım iki saldırı helikopterimiz ile İHA VE SİHA ların uçuş ve gösterileri de bunlara eklenince heyecan ve gurur adeta zirve yaptı.

    Bu heyecan ve gurur verici  TEKNOFEST Programları  dört-beş gün sürecek ve yarışmacıların kazananları derecelerini ve ödüllerini yönetici ve yetkililer elinden alacaklar. Biz son günlerini bekleyemeden Samsun’dan ayrıldık. Neticeleri TRT den takip edeceğiz. Son ve ödül törenlerine kimleri katılacağını da Televizyon haberlerinden takip edeceğiz. Hala gidip görmeyenler son günü de kaçırmasınlar diyorum ve yine kalın sağlık ve Selametle…

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593