UZM. DR. ALİ COŞKUN


Şehadete Giden Çocukların Uyutmadığı Gecede Yazdıklarım

alicoskunbiochemist@hotmail.com


Güneş’in Batı’dan doğması bu olabilir mi? 

Doğuda hep vaazlar dinledik, hep teorikte kalan vaazlar. En hızlı hocalardan. Ama ne zaman bir tehlike ortaya çıksa, kimse en önde olamadı. Ne vaaz verenler, ne onların kralları, ne de vaaz dinleyenler. Hepsi korku dağlarının, ya da menfaat dağlarının arkasında saklandılar. 

Batı dünyası ise bu müslümanlara bakıp, ‘’ bunlar mı Müslümanlar? ‘’ dediler, haklı olarak burun kıvırdılar. 

Ama Rabbimin ordusu bitmez! Hem de Rabbim, tüm dünyaya ibret olsun diye bu kez ordusunu bebeklerden, çocuklardan seçti. O bebekler ve çocuklar ki, aman Yarabbi! O nasıl bir iman? Şehadete giderken, annesinin kucağına gider gibi koşuyorlar. Canlıların, kaç milyar İslam aleminin korkutamadığı çocuk katili, terörist devlet İsrail’i, bu çocukların şehadeti bile korkutuyor. 

Nasıl korkmasın? 

Batı, hatta tüm dünya, Upuzun yıllar sonra ilk defa böyle bir duruma tanık oluyor. Çocukların cesareti ve şehadeti tüm dünya insanını uyandırdı. Batıdaki insanlar, gençler artık bu çocukları gördükleri için, bölük bölük Müslüman oluyorlar. 

Hiç unutmuyorum, ünlü İngiliz şarkıcı Ket Stevens, Müslüman olunca Yusuf İslam adını aldı, şöyle demişti: iyi ki Müslüman olmak için önce Kur’an ile tanışmıştım, o nedenle Müslüman oldum. Eğer önce şimdiki Müslümanlar ile tanışsaydım, belki de olmazdım. Müslümanlar günümüzde Kur’an’a uymuyor, Allah’ın emir ve yasaklarına uymuyorlar. Bu da onun tesbitiydi. Çok utanmıştım, okuduğumda. 

Batı insanı ilk defa bu yüzyılda Müslümanlığın nasıl bir iman gücüne sahip olduğunu görüyor. Hem de tam da olması gerektiği gibi görüyor ve bu duruma kayıtsız kalamıyor. 

Güneş Batı’dan doğmaya başladı!

Batı gerçek İslam ile şereflenmeye başladı, inşaallah biz de eksik yanlarımızı bu vesileyle tamamlayabiliriz. 

Allah (C.C.) , dinini ve nurunu tamamlamak için her zaman en doğru kavmi yeryüzüne çıkarır. Bizim mücadelemiz o kavim olmak veya o kavmin içinde olmak olmalıdır. 

İslamın 1000 yıldır sancağını taşımış bir millet olarak, bu sancağı elden bırakmayıp, silkinip kendimize gelmemiz lazım.

Unutmayın! Mescidi Aksa’nın, hatta Mekke, Medine ve İstanbul’un bekçileri olan şanlı Ecdadımızın ruhu, Gazze’deki o kahraman çocuklardadır. 

Ecdad, ruhu ile bile korur bu beldeleri. Önemli olan biz bu Şanlı Ecdad’a layık olabilecek miyiz? 

Bütün mesele bu. 

Rabbim nesillerimize kuvvetli iman versin inşaallah. 

Uzm. Dr. Ali COŞKUN

ŞEHADETE GİDEN ÇOCUKLARIN UYUTMADIĞI GECEDE YAZDIKLARIM

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593