VEYSEL İLHAN


“Seri katil aranıyor.”


S. O. S

Acil yardim çagrisi.

Içinizde Doktor var mi?

2020 yili basindan bu yana artan ve yogunlasan, pandemik gerekçelere baglanmayan, ancak izah edilemeyen ölümleri izah etmeye çalisiyorum kendine.

Bundan bin yil önce yasayan insanlara virüs, mikrop, enfeksiyon sonucu ölmenin ne demek oldugunu anlatamazdiniz.

Bundan üç yüzyil önce birine "elektrik çarpmasi sonucu ölme" nin ne demek oldugunu anlatamadiginiz gibi.

Ve yine radyo, televizyon, telefon uydu teknolojisine iliskin frekans ve dalga terimlerini iki yüzyil önce birine anlatsaniz "Deli" damgasiyla damgalanirdiniz (kizgin demirle sirtiniza)

Bundan 30 yil önce telefonla görüntülü ve sesli konusmanin ne demek oldugunu anlatamazdiniz. Bugün radyo dalgalariyla, düsünceye hükmetme teknolojilerinin gelistirilmeye çalisildigini anlatamadiginiz gibi.

Bu sebeplerle pandemik süreç diye tarif edilen süreçte mevcut ölümlerin virüs ve mikrop disinda yeni tip bir sebepten kaynaklandigini iddia etmemiz ve bunu anlatmamiz dazor. Kizgin demir halen ocakta hazir, dijital damgalarla linç twitleri de.

Orta çagda yasayanlarin, veba mikrobunu bilmemekten ötürü ölümleri kötü ruhlara ve seytana baglayip, seytani kovmak için yardimcisi gördükleri cadi kadinlari ve kedileri yakmasi gibi ölüm sebebini yanlis gerekçeye baglamamiz halinde yüzümüze taktigimiz maskeler sadece komik görünmemek için takmis oluruz. Belki utanmamak için taktigimizi da yazabilir tarih.

Orta çagda kedilerin katli fareleri, fareler veba mikrobunu artirmisti. Simdi taktigim ve sürekli takilma mecburiyeti olan maskeler de solunum yolu hastaliklarini artirmaktan baska ise yaramayacak. Tedbiren kalabalik ortamlara girerken kisa süreli takilmasi disindaki tedbirler baska tehlikeler dogurabilir.

Ve bugünlerde yogunlasan ancak, pandemik damgasi vurulamayan ölümler baska altyapi çalismasinin is kazasi yada teknolojik yan etki olabilir.

Peki, ben ne yapabilirim... Maske takma ve takmama isinin kontrollü olmasini saglayarak solunum yollari hastaliklari için tedbirli davranabilirim.. Sebebi tam bilinmeyen bir seyi yanlis teshis edersek, gerekli arastirma ve incelemeye iliskin talebin ölmesine engel olarak yeni bakis açisiyla çalisma yapilmasinin alt yapisin olusturabilirim.

Kullandigimiz teknoloji zaman zaman agaçlari, bitkileri, hayvanlari öldürüyor ve galiba bizi de öldürüyor.Bu konuda bilgisi olan birileri varsa onlara ulasabilirim.

Basta dedigim gibi konuyu kendi kendime izah etmeye çalisiyorum, siz sayiklamalarimi duyuyorsunuz.Yani hasta sayiklamasi gibi konuyu kendime izah etmeye çalisiyorum.

Yurt disinda pandemi aleyhine kalabalik gösteriler yapiliyor. Pek medyada yok. Baska açilardanda bakmak geregi var diye.

Bilimselligi tartisilir benzer yorumlar okudum, üzerine kafa yormakta fayda var.Komple teorisinden uzak, gerçek olma ihtimali yakin yorumlar;manyetik kirlilik olabilir diye düsünenler var. Mikrodalgada etkisi diyenler var. Mikrodalga firinda nasil doku ayni kaliyor ve aninda atomize olup isiniyorsa yemekler, benzer bir mikrodalga etkisi olabilir diyenler var.

Baska bir makale okudum virüs degil, bakteri ölümlere sebep oluyor ve kan pihtilasmasi sebepli ölümler yaziyordu.

Belki virüs, belki bakteri, belki bir yada birkaç sebep birlikte kontrollü yada kontrolsüz bir teknolojik gelisme etkisi olabilir.

Her gün sosyal medyada “aniden kalpten öldü” ilanlari var.Endise verecek kadar çok sayida.Bence ulusal güvenlik endisesi hissedilip, konu baska açilardan da irdelenmeli.

Vefat edenlerin kisa ve uzun saglik haritalari çikarilmali. Bilgiler uzman heyetlerce incelenmeli. Kaza süsü verilmis cinayet çözer gibi, bir seri katili arar gibi aranmali sebepler.

Umarim içinizde doktor vardir.

Yadaumarim içinizde seri katil cinayetlerini çözebilecek bir maharette bir cinayet masasi uzmani.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593