MUHAMMED SIDDIK ÖZ


YAZ KUR’AN KURSLARI 27 HAZİRAN Pazartesi CAMİLERDE VE BAZI (8) OKULLARDA BAŞLIYOR

“ÖZ’ÜN SÖZÜ” (ESKİ KALEM)


Kıymetli okurlar, yaz Kur’an Kursları bu yıl Ünye’mizde Pazartesi gün 50 Camimizde ve de 8 mahalledeki Bazı ilkokul, ortaokul ilköğretim okulu ve Liselerde açılarak YAZ Kur’an Kurslarına başlayacaklar. Bu sekiz okullar ve mahalleri hangileri derseniz? Ünye Müftülük yetkililerinden aldığımız bilgilere göre şu mahalleler ve Okullar;

1-ORTA YILMAZLAR Mahallesi, Meçhul Asker Orta Okulu. 2-ÇINARLIK Mahallesi, YUNUS EMRE İLKOKULU 3-ATATÜRK Mahallesi, ANAFARTA İLKOKULU.  4- BAYRAMCA Mahallesi: ŞEHİT CEMAL MUTLU İlkokulu, 5-FEVZİ ÇAKMAK Mahallesi: FEVZİ ÇAKMAK ORTAOKULU. 6-SARAÇLI Mahallesi (BETON YOL): ŞEHİT FATİH EFİLOĞLU İLKOKULU. 7- GÖLEVİ MAH.TOKİ: ÖMER ÇAM İLKOKULU.  8-LİSELER Mahallesi AKKUŞ NİKSAR CADDESİ: MUSTAFA RAKIM ANADOLU LİSESİ.

 Bu uygulama geçtiğimiz birkaç yıldır da kısmen uygulanmakta idi. Bazı okulların bu yıla ilavesi ile sekiz mahallede ve sekiz merkezi okullar da ilave edilerek yine uygulanacaktır. Bunların dışında diğer mahallelerdeki elliye yakın Camilerimizde de yine din görevlileri tarafından yaz kuran kursları yapılarak devam edilecektir.

  Bu uygulamalar camilerde çok kalabalık çocukların gürültüsünden ve her yaştan yoğun talepten dolayı okullara da dağatılarak daha iyi ve faydalı bir sonuç alabilmek için Milli Eğitimle işbirliği yapılarak, yaz kuran kursları yapılması olumlu bir harekettir sanırım.

Bu arada Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Yavuz Selim Vakfı İlim Kültür ve Eğitim Merkezi’nde de 14 yaş üstü erkek öğrencilere de YAZ KURAN KURSU ve DİNİ ve AHLAKİ DEĞERLERİMİZ eğitimi/öğretimi yapılacaktır. Geçmiş yıllarda da bu yerde ve bu konuda kurslar yapılmakta idi. Vakfın Vakıf Senedinde /TÜZÜĞÜNDE DE bunun yeri ve maddeleri bulunmakta Müftülük ve Mülki Amirlikçe de bilgilendirilmektedir.

   Bu gibi faydalı diğer kurum ve kuruluşlarda bu konudaki faaliyetlerle Devletimize,  Milletimize, ve çocuklarımıza da faydalı olmaya çalışmaktadırlar. Ancak bazı malum çevreler ve kuruluşlar bu gibi dini ve milli ahlaki kuruluşlara karşı yalan yanlış ve maksatlı karşı çıkışlar la neye kime hizmet ettikleri anlaşılmamakta değil pek ala ne niyetle bunu yaptıkları                                                     

 Pek güzel anlaşılmakta ve bilinmektedir.  Sosyal Medyada bu tür sataşmalar, karalamalar/İFTİRALAR BU GÜZEL FAALİYETLERİ ENGELLEYEMİYECEKTİR.

 Milletimiz ve devletimiz bu tür dini ve Milli faaliyetlere karşı karalama faaliyetlerine asla müsaade etmeyecektir. Bu da böyle BİLİNE.  Yine Kalın Sağlıcakla aziz okuyucularım.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593