MUSTAFA ÇAKMAKÇI


Yerel Siyasetin Aymazlığı...

Sözün Tamamı


Yerel siyaset bir aymazlık içinde. Yapamadıkları bir tarafa, kaybedilen zaman ve zehirlenen siyaset karşısında bir pişkinlik içinde olması ancak bununla açıklanabilir…

Kendi taraftarlarının bile vicdanlarını rahatsız eden ve itibar erozyonu yaratan zehirli bir yerel siyaset zemini oluştu.

Onlarca yıldır adı konulmuş hatta projeleri hazır yatırım beklentileri, hala beklemeye devam ediyor. Hele iktidar partisinin en yetkin koltuklarında oturan hemşehri siyasi aktörlerin bu konularda bir atalet gösterememesi büyük hayal kırıklığı yarattı.

Hem bu beklentileri karşılamayıp, hem de sanki memlekete çok hizmetler getirmişler de bu nedenle kendilerinde hak oluşmuş gibi yerel siyasete müdahil olmaları ayrıca vahim.

Oysa bu zamana kadar biz bu hakkı Reis hatırı için veriyorduk. Elbette bu hatır yine devam ediyor. Ama bu artık bu şahsa münhasır aktörlere katlanabilirlik son noktada…

En vahimi ise şehrin içinde dolaşan bazı “densizler”, bu saygıdeğer hemşehrilerimizden icazet aldığı görüntüsü vererek; hem akçeli işlere, hem de siyasi yapılanmalara müdahil oluyorlar. Hem iş hem de bu siyasi yapılanmalarda görev hakeden kardeşlerimize engel teşkil etmeleri ise, her bir partiliyi “bıçak” haline getiriyor. 

Hatta yüksek mevkilerde olan iyi niyetli samimi kardeşlerimiz bu kent için elini azıcık uzatsa, bu densizlerin hizipçi ve zehirleyici yüzleri ile, “ona mı kalmış” tavırlarını gördük.

Gerçekten samimi ve bu kente hizmet etmek isteyen kardeşlerimizin sırf bu nedenlerden dolayı siyaset yapmak istememeleri ve bu çaresiz kalmışlık beni öfkelendiriyor.

Bunun konuşulması ve bu aktörler eli ile bir aksiyon gösterilmesi öncelikle kendi saygınlıklarını korumaları için çok önemli.

Elbette bu zehirli siyasi zemin, gerek partililer ve gerekse vatandaşlar nezdinde, bu aktörlere karşı olumsuz bir bakış açısını besledi. 

Siyasi zeminde bir değişimden bahsederken eski yüz yeni yüz, metal yorgunluğu ayakları ile, vatandaş nezdinde emekleri ve karekteri ile itibar kazanmış arkadaşlarımızın değil, yerel siyasete ket vuran, bu “temel çürüten” ve yerel siyaseti zehirleyen adamların şehrimiz siyasetinden tamamen çekilmesinin konuşulması gerekir.

Zira azıcık aklı olan basit bir insan, şöyle bir baktığında bu zehirli ve itibar erozyonu yaratan siyasi zemini görür ve derhal önlem alır. En azından bu çaba saygıdeğer görülürdü... 

İşte bir türlü bunu yapmamaları, bunun farkına varmamaları sadece kendi saygınlıklarını ve itibarlarını düşürmüyor, ayrıca Ak Partinin oylarını da olumsuz etkiliyor. 

Benim Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’ a önerim şu: siz devlet işleri ile uğraşan partinin üst düzey ilişkilerini götüren saygıdeğer bir siyasi aktörsünüz. Bu şehrin bir hemşehrisi olarak gurur duyduğumuz bir değerimizsiniz. Elbette baş tacısınız.

Ancak bu yüksek mevkide olmanız, sebeb her ne ise, yerel yatırım beklentilerimizi karşılayamadı. Öyle ki artık bu yatırımlar ilgisizlikten, takipsizlikten ve ısrarcılıktan uzak kaldığı için beklediği herkesçe biliniyor.

Bu yatırım beklentilerimizi karşılayamaz iken, bir de yerel siyasi yapılanmalarda, bazı tanıdıklarınızın sizden icazet almışlar gibi müdahil olmaları ve ya olmaya çalışmaları, yerel siyasi zemini kirlettiği gibi, ne yazık ki sizin de gözümüzdeki yerinizi tehdit ettiğini bilmelisiniz. Bunu asla istemiyoruz. Zira siz memleketimizin ender yetiştirdiği bir değerimizsiniz. Siz yerel bir siyasetçi değil, ulusal bir siyasetçisiniz. Bununla gurur duyuyoruz. 

Siz yerel siyaseti, yatırım beklentilerimizi karşılamak üzere, irade ortaya koyacak, gerek milletvekili ve gerekse bürokrat kardeşlerimize bırakmalı, bu kardeşlerimizin yatırım getirme çabalarını, “siz varken ona mı kalmışlık” olarak yansıtıp yerel siyasi zemini zehirleyen tanıdıklarınızı da, bu yerel siyasetten çekilmelerini ve rahat bırakmalarını sağlamalısınız. Siz de bu kardeşlerimizin yatırım getirme çabalarını da, “kim yaparsa yapsın ve nereden gelirse gelsin memlekete hizmet” olarak görerek, bu girişimleri bir tavır olarak değil, asıl size destek ve bir hizmet etme aşkı olarak görmelisiniz. Bu da inanın sizi daha da büyütür…

Şimdi şöyle bir bakalım, Reis miting yaptığı yerlerde “milyarlık” açılışlar yapıyor. Demek ki diğer şehirler pandemiydi, ekonomik krizdi dememiş, yatırım biriktirmiş. Peki Reis Ordu’ya gelse, kaç kuruşluk yatırım açılışı yapacak?..

Bu bile bütün mevzuyu açıkça anlatıyor!…

Şimdi Allah vere de, bu mayıs seçimlerinde aynı yapı şehrimize hakim olmasın. Eğer böyle olursa, cumhurbaşkanlığı oyları ile milletvekilliği oyları arasında fark olacak!..

Lütfen artık bu yerel siyaset aymazlığından kurtulalım. Hayırlısı inşallah..

 

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593