Gazeteciler Bayramı proje kapsamında kutlandı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı "Ünye Fatsa Ordu Medyası Güç Birliği" projesi kapsamında kutlandı.

Aktüel 25.07.2019 18:15:59 523 0
Gazeteciler Bayramı proje kapsamında kutlandı

Tüm Iletisim ve Medya Federasyonu Ünye Ordu Iletisim Dernegi ile proje ortaklari Canik Ünye Gazeteciler Dernegi, Ünye Radyo Yayincilari Dernegi ve Ordu Internet Gazetecileri Dernegi’nin uyguladigi “Ünye Fatsa Ordu Medyasi Güç Birligi” projesinin 2018 yili Mart ayinda Ünye’de yapilan birinci toplantisi sonrasi ikinci toplantisi Altinordu’da gerçeklestirildi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasi (OTSO) toplanti salonunda gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisinda projenin amaçlari, hedefleri degerlendirildi, katilimcilar bilgilendirildi.

-Güler “Ordu’da medyanin güç birligini önemsiyoruz” -

Eski Basbakanlik Basin Müsaviri ve Proje Egitmeni Yasar Atessoy moderatörlügünde gerçeklestirilen toplantida konusma yapan Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, tüm basin mensuplarinin Gazeteciler ve Basin Bayrami'ni tebrik etti.

Basinin, toplumun en önemli güçlerinden bir tanesi oldugunu belirten Güler, 'Istiyorum ki Ordu, basiniyla da büyük bir güç olarak ortada gözüksün, daginik olmasin, birlikte hareket olsun. Tabi ki fikirler ayri olabilir. Bu, saygideger bir degerlendirme. Bunun basimin üstünde yeri var.' dedi.

-“Bu proje alkislanacak proje”-

Projenin uygulanmasina katki sunanlara tesekkür eden Güler, sunlari söyledi:

“Bu proje ile birlikte Ordu’da bundan sonra neler yapabilecegimizi de degerlendirmek istiyorum. Ayni zamanda Avrupa Birligi’nin yerel yönetimine de seçilen biri olarak, bu tür projeleri önemsedigimizi bilmenizi istiyorum. Proje yaklasimi heyecan verici bir olgu. Ordu gibi biraz daginik, vektör dogrusunda giden güçlerin bir proje dogrultusunda bulunmasi önemli. Çünkü bizde çok yönlü yaklasimlar vardir. Bir proje etrafinda eger toplanabiliyorsak bu alkislanacak bir tesebbüs.  Onun için proje uygulayicilarini tebrik ediyorum. Ordu’da böyle ortak projeler yürütmek pek rastlanan birsey degil. Demekki pozitif bir gelisme var. Bunu da olumlu görüyoruz. Bu nedenle bu projeyi sonuna kadar destekleyecegiz. Çünkü Ordu’nun kalkinmasinda, bölgenin kalkinmasinda basin önemli bir rol oynuyor” 

-Dernek baskanlarindan basinin güç birligi mesaji -

Tüm Iletisim ve Medya Federasyonu Genel Baskani ve Proje Koordinatörü Sakir Gürel ile proje ortagi olan derneklerden Canik Gazeteciler Derneginin Baskani Ali Öztürk, Ünye Radyo Yayincilari Derneginin Baskani Hakan Korkmaz ve Ordu Internet Gazetecileri Baskani Bahtiyar Kahveci de yaptiklari konusmada basinin güç birligine vurgu yaptilar.

Eski Anadolu Ajansi Genel Müdürü, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Danismani Dr. Hilmi Bengi de Türkiye'de ilk basin faaliyetini 1831'de Takvim-i Vekayi ve sonrasinda Tercüman-i Ahval'i diye bildiklerini anlatarak, basin tarihi ile Gazeteciler ve Basin Bayrami'nin ilan edilis süreçlerini anlatti.

Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü Dis Iliskiler Daire Baskani Ahmet Türköz de basin ile sivil toplumun, Osmanli'daki dogusunun hemen hemen ayni tarihlere geldigini belirterek, sunlari kaydetti:

'Biz de vakif kültürü, ahilik kökleri çok daha gerilere gitmesine ragmen cemiyet ve dernek dedigimiz sivil toplum yapilari modern anlamda hemen hemen basinin dogumuyla birliktedir. Ilk basin kurulusu Takvim-i Vekayi 1831'de çikmis, ilk dernegimiz de cemiyetimiz de o dönem cemiyet kanunu olmadigi için 1859'da Fediiler Cemiyeti adiyla gizli olarak kuruluyor. Pesinden Yeni Osmanlilar Cemiyeti 1860'larda kuruluyor. Dolayisiyla bu iki kurulus Osmanli'da ve Türkiye'de beraber gelisiyor.'

Öte yandan, daha önce toplantiya katilacagi duyurulan Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran'in baska programlari dolayisiyla etkinlige katilamadigi belirtildi.

Toplantiya Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler, Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü Daire Baskani Ahmet Türköz, Anadolu Ajansi Eski Genel Müdürü, TOBB Üniversitesi Rektör Danismani S. Hilmi Bengi, Basbakanlik Eski Basin Müsaviri, Gazeteci Yazar Yasar Atessoy, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Servet Sahin, Altinordu Belediye Baskan Yardimcisi Cihat Demiralp, Ordu Barosu Baskani Av. Haluk Murat Poyraz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Levent Yildirim, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Erdogan Akyürek, Kizilay Baskani Cengiz Keskin, Ordu ilçelerinin kaymakamliklarinda ve belediyelerindeki AB masalarinda görevli memurlar, STK temsilcileri ve halkin yani sira basin mensuplari katildi.

 

 

  • Perşembe 29.2 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Cuma 29.4 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 18.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    10370,71%2,46
  • DOLAR

    40,28% 0,09
  • EURO

    46,83% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4317,88% -0,32
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,30

Ordu

17.07.2025

  • İMSAK 03:11
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:40
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:50
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593