M. HASAN ÖZ


2040 YENİ BİR ÜNYE/DÜNYA ROMANININ FİLMİ VEYA TV DİZİSİ

hasanoz@hotmail.com.tr


ÜNYELİLER YAZDI, 2040, KAR TANELERİNDEN GÖKKUŞAĞINA, BAŞARILARIN ROMANI

YENİ BİR ÜNYE, YENİ BİR ORDU, YENİ BİR TÜRKİYE, YENİ BİR DÜNYA

ÜLKEMİZİN İNSANINA İLAÇ GİBİ GELECEK AZMİN ZAFERİ HİKÂYELERİNDEN OLUŞAN

MOTİVASYON FİLMİ SENARYOSU OLUR

 

FİLM OLURSA NEYE YARAR?

Bu kitap bir çok bunalımın ve kargaşanın yaşandığı ülkemizde moral ve motivasyon verebilecek, insanlara ümit verebilecek, içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için cesur adımlar attıracak bir film veya dizi olarak değerlendirilirse ne güzellikler ve faydalar sağlayacak?

 

MADDİ VE MANEVİ KALKINMA PROJELERİ KİTAP METNİNDE NEDEN SİVİL ORGANİZASYON TEKLİFİ OLARAK SUNULUYOR?

Kitabın içeriğindeki projelerin devlet ve yerel yönetimlerce yapılması gereken projeler olarak değerlendiren insanlar olabilir. Aksine bu projelerin çoğunun sivil heyetler tarafından başlatılmasının mümkün olduğu anlatılıyor 2040 Kitabında. Resmi kurumların ve yönetimlerin ise sonrasında bu projelere sahip çıkacağı ve desteklemek zorunda olduğu düşünülüyor ve ülkemizde de dünyada da bunun sayısız örnekleri olduğu iddia ediliyor. Kitapta bu açıdan bol bol örnekler veriliyor.

 

Kalkınmak için sadece siyasi yerel ve merkezi yönetimlere bel bağlamanın yeterli olmadığı, elinde imkân ve yetki olduğu halde kullanılmayan enerji ve sinerjilerin heba olduğu ortaya konmuştur. İnsanlar kendi imkânlarını, kabiliyetlerini, özelliklerini ve yaşadığı kentin imkânlarını projelendirerek çok gelişmelere sebep olabileceği, yatırımlar yapabileceği, kalkınma hamlesi gerçekleştirebileceği, hatta bu çalışmalarla siyasilerin de dikkatini çekerek yöneticilerin desteklerini sağlayabileceği ortaya konmuştur.

İnsan Allah’ın yarattığı muhteşem bir varlıktır. İnsan dışındaki her şey insanın emrindedir ve ona hizmet etmek üzere yaratılmıştır.

Bunu keşfeden insan dünyada ideal toplumu kurabilir ve mutlu-mesut yaşayabilir.

Kitap metninde bu ortaya konmuştur.

Memleket kamu görevlilerinin mülkü değildir.

Tüm halkın ortak vatanıdır.

Birlikte düşünmeliyiz ve müzakere etmeliyiz.

 İnsan içindeki cevheri keşfeder ve iyi değerlendirirse dünya çapında büyük başarılara, hizmetlere, faydalı işlere imza atabilir. Dünyada bunun sayısız örnekleri var. O halde bizler neden bir araya gelip bu özellikleri, güzellikleri, kaynakları ve imkânları kullanmayalım.

Fark edersek ve kullanmaz isek sorumluluk gereği vebal altında kalırız.

Kitabımızda bütün bunları izah ediyoruz. Yeter ki iyi anlaşılarak ve değerlendirilerek okunsun 2040.

Okuyan insanlar her ne iş yapıyorsa yapsın hepsinin faydalanabileceği çok önemli bilgilerin mevcut olduğunu görecekler ve memnun olacaklar.

KİTAPTA NELER VAR?

Kitap baştan sona insanların başarılı, huzurlu, faydalı ve önder vasıflı olmaları için içindeki cevheri ortaya çıkaracak bilgilerden ve örneklerden bahsediyor.

Yapabilecekleri sınırsız girişim ve başarılı projelerden kesitler sunuyor.

İdeal bir toplum olma yolunda ilişkiler, dayanışmalar, yardımseverlik, farklılıklarla birlikte huzurlu yaşayabilme kültürünü örneklerle ortaya koyuyor.

Hem doğal, hem organik, hem gelişmiş bir ortamı geleneklerden geleceğe taşıyan mutlu toplum projelerini başarı ile ortaya koyuyor.

Huzuru, barışı, kalkınmayı, adil olmayı, hür olmayı, izzetli olmayı başarabilmenin mümkün olduğu maddi ve manevi kalkınmış toplumun yollarını gösteren çalışmaların ve de başarıların zincirini ortaya koyuyor.

 

Projelerden bir kısmı:

* Fındık Bahçesi zincir Kafeterya (Fındık mamülleri ve diğer yerli ürün satışları)* Kadınlar, gençler ve çocuklar için girişimler ve projeler* Servet yönetimi merkezi* Kitap okuma ve yazma atölyeleri* Kültür-sanat atölyeleri* Sinema sektörü projeleri* Müzeler. * Yunus Emre etkinlikleri ve YunusEmre Üniversitesinin kurulması* Güneş evler* Sağlık turizmi yatırımları* Enerji projeleri* Şehir planlaması* Organize sanayi bölgesine imrenilecek güzellikte üretilen örnek projeler* Dijital bütünlük ve hızlı iletişim özgün projeleri* Uluslar arası kongre merkezi* Serbest kürsü* Festivaller

* Tersane, deniz taşımacılığı * Komşuluk, dayanışma, işbirliği, sevgi ve saygı toplumu, ekonomik işbirlikleri, sosyal projelerle toplumun güven içerisinde birbirini severek yaşamasını öngören örnek yaşam tarzları ve kent yasaları* Ve daha niceleri

 

Kitapta Ünyeli tarihçi İbrahim Gürkan'ın hazırladığı Ünye tarihi, Hekimoğlu türküsünün gerçek hikâyesi, Ünyeli Karikatürist Devrim Demiral'ın karikatürleri, Ünyeli Şair Hasan Fahri Tan'ın şiirleri, Ünyeli akademisyen Uğur Öz'ün Enerji Projeleri, Ünyeli akademisyen Muhammet Ziya Paköz'ün şehir planlaması projeleri, Sanatçılar, meşhurlar ve birçok insan hazinelerinin çalışmaları…

Kitapta insanları motive eden başarı ve mutluluk prensipleri ile ilgili metinler de adeta eğitim kürsüsünü oluşturmuş durumda.

Kitap kısaca iddia edildiği gibi herkese hitap ediyor. 2040 YENİ BİR DÜNYA aynı zamanda türünde yazılan tek kitap.

KİTAP HAKKINDA NELER SÖYLENDİ?

Kitabı okuyanlardan değerlendirme yapanlar özetle şunları ifade ettiler:

 “…Bir insandan başlayıp, on binlerce insanın yaşayacağı şehrin ihtiyaçlarını, onlarca proje ile nasıl çözebileceğini ortaya koymuş!

Bu projelerde fert, aile ve cemiyet bağlantısının, maddi-manevi bütün yanlarını da ihmal etmeden ortaya koymuş.  İnsanların oluşturduğu kurumları ve devlet kurumlarını ayrı ayrı ön gördüğü mükemmellik de organize etmiş. Düşünce merkezi olan Ünye'de öne çıkan şahsiyetleri referans alıp 2040'a proje taşımada da  yerleştirerek, kültür köprüsü kurmuş! Sonuçta mutlu insanların yaşadığı Ünye, Ordu İline, Türkiye’ye ve Dünya'ya model olmuş!...”

"Yeniden elde etmemiz asla mümkün olmayan bir serveti umarsızca bitirdik.

 Elde kalanı nasıl korumamız ve geliştirmemiz gerektiğini analiz eden bir kitap."

"ÜNYE'Yİ anlatan '2040 KAR TANELERİNDEN GÖKKUŞAĞINA YENİ BİR DÜNYA'

Tam bir kılavuz kitap olma özelliği taşıyor. İçeriğindeki parantezler açıldığında büyük bir ansiklopediye dönüşecektir.”

"ÜNYELİLER YAZDI 2040 Kitabı'nın  içeriğinde  geniş bir vizyon, geniş bir ufuk ve  Ünyelinin  büyük bir düşünce gücü  bulunmaktadır.

Ünyeli her zaman iddialıdır, yarışçıdır. Bu  vizyonu da kitapta en açık bir biçimde görülmektedir.            

Dileğimiz, 2040'ın Ünye'ye, doğal olarak da tüm ORDU İline ve tüm Türkiye'ye bir bütünlük içinde, 2040 Kitabı'nda çizilen geleceğin en iyi bir şekilde yansımasıdır.                

Ve   modelin bir "ÜNYE MODELİ"  olarak gelecek nesillere aktarılmasıdır.”

“Ünyeliler olarak planlı programlı birlikteliğinizin üzerine bu kitap onu güzel bir örnek olarak tüm yerleşim birimlerimizin geleceğine arz etmişsiniz. Kitap olarak ta örnek bir çalışma."

Kitabının bir EDEBİYAT İDOLÜ olacağına inanıyorum.

Evet, Ünyeliler, kitabı okuyup, gönülden imzaladıkları anda, ülkemizin kurtuluş harekatı da bence, Ünye’den yola çıkacaktır !...”

PROJELER YAVAŞ YAVAŞ UYGULANIYOR

Kitapta yer alan projelerden bir kısmı şahıslarca, bir kısmı kurumlarca, bir kısmı yerel yönetimlerle uygulanmaya başladı. Ancak önerilen çalışma yönetilen bir sivil heyetle planlı ve halkı organize eden bir yapıya kavuşmasıdır. Bu olamaz ise de birer birer etkilenip, beğenilp uygulanmaya konması da hedeflerin arasındadır. Her proje uygulanabilir, örnekleri olan ve cesaretle adım atıldığı zaman Ünye’ye, Ordu’ya, ülkeye ve dünyaya faydalı projeler olduğu görülecektir. Asıl önemli olan projelerin uygulanmasıdır. Ancak, teşvik, etkilenme, örnek alma, cesaretlendirme ve yaygın olarak paylaşma açısından bir proje daha ortaya konabilir. O da SENARYOSUNUN YAZILIP FİLM HALİNDE GÖSTERİYE SUNULMASIDIR:

KİTAP METNİNİN SENARYOSU/FİLMİ/TV DİZİSİ   

Bu kitap bir çok bunalımın ve kargaşanın yaşandığı ülkemizde moral ve motivasyon verebilecek, insanlara ümit verebilecek, içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için cesur adımlar attıracak bir film veya dizi olarak değerlendirilirse kim bilir ne güzellikler ve faydalar sağlayacak.

Bu konuda kimin elinden ne gelebiliyorsa yapmalıdır.

Televizyon kanalı sahipleri, film ve dizi yapımcıları, yönetmenleri, film ve dizi sanatçıları, senaristler ve ilgili herkese ulaşmanın, projemizi anlatmanın, teklif etmenin ve ikna etmenin yolları aranmalıdır.

İlgi gösterildiği, kabul gördüğü zaman da filmin veya dizinin ağırlıklı Ünye’de ve Ordu’da çekimlerinin yapılması konusunda da gayret gösterilmelidir. Bu konuda yardımcı olunacağı ifade edilmeli ve kabul görürse girişimlerde bulunulmalıdır.

Böylece başarılı olunursa:

Birincisi, Ünye’mize şimdiye kadar yapılan en büyük katkıyı ülke çapında yapmış oluruz.

İkincisi, ilk kalkınma çalışmaları filmlerden etkilenen Ünyeli insanlardan başlayabilir ve kentimizin kültür, sanat ve ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlamış oluruz.

Üçüncüsü Ünye’mizi ülkemize ve dünyaya daha iyi tanıtmış oluruz.

Ve son olarak Ünye’mizin İl olma yolunun en önemli çalışmasına öncülük etmiş oluruz.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK. OKUYUCULARIMIZDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ.

İlgi duyan ve çalışma yapmak isteyenlerle işbirliği yapabilmemiz için bendenizi arayabilirsiniz, bana yazabilirsiniz. Birlikte yol yürüyelim, kalkınalım, tanıtalım ve insanlığa faydalı olalım.

0505 315 01 16

hasanoz@hotmail.com.tr

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593